שמירת נגיעה מדודים ובני דודים..

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 12/03/07 17:16 כב באדר התשסז

שאלה

כבוד הרב שלום!

התחלתי לשמור נגיעה מגיל 12..(כיום אני בת 15..)

בהתחלה אל שמרתי מבני דודים ודודים..אבל לאחר שהעמקתי קצת בנושא-ראיתי שאסור לגעת גם בהם..

המשפחה שלי דתיה,אבל הם לא חזקים בדברים האלו(סליחה על ההגדרה..לא חס וחלילה רע עליהם!)..

הבעיה שלי האי שאני לא יודעת איך להגיד להם את זה..

וכל פעם שהם רוצים לחבק או משהו..או סתם ללחוץ יד לא נעים לי...

מה לעשות?!

דיי דחוף-תודה מראש!

תשובה

לשואלת שלום רב.
איך להגיד? בפשטות ובבהירות. אלה הם העקרונות שלי ואני מקפידה עליהם. כאשר הדברים יוסברו בנחת וביושר, וכאשר הם יראו שאת מאמינה בזה ומקפידה על זה וזה רציני ולא חפיף, הם יכבדו ויעריכו.
בברכה
אפי קיציס