שמירת נגיעה מאחים

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 06/02/07 20:06 יח בשבט התשסז

שאלה

בס"ד ובהשתדלותנו

שלום רב, ותודה לך ולכל צוות הרבנים האחרים שפיניתם מזמנכם לענות על שאלותינו.

שאלתי היא כזו...

האם יש עניין בשמירת נגיעה מאחים? [כמובן אלו שעברו גיל מצוות...]

ובכלל, באיזה אנשים מהמשפחה יש עניין בשמירת נגיעה? אבא\דוד\אחיין...

תודה רבה!

תשובה

אין לגעת נגיעה של חיבה גם לא בבני משפחה חוץ מאבא וביתו, אמא ובנה.
נגיעה זו אסורה עוד לפני גיל מצוות! מן הרגע בו ילד מתחיל עם רגשי בושה בענייני צניעות – בן מאימו ובת מאביה. ולכל המאוחר כאשר מתחילים שינויים גופניים.