שמירת נגיעה ואבלות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 27/02/08 16:49 כא באדר א'

שאלה

כבוד הרבנים,

אם האשה היא נידה ובאבלות, האם בעלה יכול לנחם אותה בנגיעה (חיבוק) ?

אפילו אם זה לא מותר לכתחילה, היש חכמים שהיתירו? האם יכולים לאמר שזה כמו רפואה? ועוד, אם הוא נוגע בה, זה לא 'לגלות ערותה'

תודה

תשובה

ב"ה

שלום.

עם כל הצער והכאב של האבלות אין להתיר נגיעה אפילו שהיא לא דרך חיבה אלא כתמיכה בשעת צער.

ואם יש צורך גדול ויש חשש שהציבור ידע מה מצבה של האישה יש לשאול רב כיצד לנהוג הלכה למעשה.

ועיין גם בספר "עוד יוסף חי" למרן רבי יוסף חיים זצ"ל שכתב שאין לדחות נשים שבאות לנשק ידי החכם בבואן לקבל ממנו ברכה מפני שאין זו דרך תאווה ובספר טהרת הבית הרב עובדיה יוסף שליט"א כתב שבדורנו יש להחמיר גם בזה .

ויהי רצון שמנחם ציון בבניין ירושלים ינחם את המתאבלים.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.