שמירת הריון וקריאת המגילה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 06/03/06 17:04 ו באדר התשסו

שאלה

שלום.

אישתי לא תוכל להגיע לבית כנסת לשמוע את המגילה (שמירת הריון) אז מה עושים?אני לא קורא וגם אין לי מגילה כשרה לקרוא.

הרב מה עושים?

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית נאחל לה רפואה שלמה ללידה קלה ובזמנה אמן.
כדאי לבקש מהש"ץ שקורא בבית הכנסת שיבוא אליכם הביתה ויקרא לה את המגילה. (ללא ברכות לספרדים)
ואם לא ניתן מכל סיבה שהיא אז תקח מגילה כשרה ואתה תקרא לה את המגילה (ויש לך מספיק זמן להתאמן בקריאה כגון ניגון וקרי וכתיב ).
ואם לא ניתן מכל סיבה שהיא אז תשאל מגילה כשרה והיא תקרא לעצמה (לדעת הבן איש חי -ספרדים לא תברך ולדעת משנה ברורה -אשכנזים תברך "לשמוע מקרא מגילה")
עיין גם בתשובתי ובקישור שם ב:

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=83020

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.