שמירת העיינים

חדשות כיפה הרב שי פירון 26/12/06 15:37 ה בטבת התשסז

שאלה

שלום

אני נוסע בטרמפים....

כשאני תופס בלחץ אני צריך להסתכל על הנהג לראות מה תגובתו...

אמרו לי שאם אתה צריך לעבוד באיזה רחוב ובטעות ראית משהו-זה לא עברה, אבל נשאר אצלך הפגם...

מה אני צריך לעשות בשביל שלא ישאר אצלי הפגם?

אני לא יכול לא להיסתכל על הנהגת...

אני לא נהנה מזה ואני מבין שזה רק כדי לראות מה התגובה שלה...

מה אני לעשות?

תודה...

תשובה

ב"ה

שלום,

ישנן מדרגות יחודיות של צדיקי עליון. אינני מבין, לצערי, בהנהגות מיוחדות אלה.

לכלל האנשים, חשובה ההנחיה הפשוטה הנצבת בבסיס כל המצוות כולן: והייתם נורמאליים!!!
זהו ציווי פשוט המחייב אותנו להבין שהתורה היא תורת חיים המאפשרת לחיות ולפעול.
בעיקר, כשמדובר על מעשה שאין בו כוונה יצרית.

בכל מקרה, לפני שאתה עוסק בשאלת הנזק העלול לצמוח מאיסורי הסתכלות, כדאי שתדון בשאלת הנסיעה בטרמפים, שיש בה פיקוח נפש.

בברכה,

שי