שמיעת שופר בראש השנה לנשים

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 14/09/08 12:39 יד באלול התשסח

שאלה

האם אישה,ספרדיה חייבת לשמוע שופר בראש השנה?אני חד הורית לתינוקת..אין אפשרות לקחת את התינוקת איתי ואין לי בייביסיטר..

האם אני חייבת בכל זאת לשמוע?

תשובה

כל אישה פטורה. רוב הנשים נהגו לבוא בכל זאת ואז יש לדון האם אין חיוב מצד נדר. מצ"ב פסקו של הרב עובדיה יוסף:
שו"ת יחווה דעת חלק ב סימן ע

בסיכום: אשה שנהגה מכמה שנים לשמוע קול שופר בראש השנה, ונבצר ממנה לעשות כן מחמת חולי, אם ברצונה לבטל מנהגה לגמרי, ולא לקיים יותר מצות שופר, צריכה לעשות התרת נדרים, ולהביע חרטה על שלא אמרה שהיא נוהגת כן בלי נדר. אבל אם רק במקרה באותה שנה אינה יכולה לקיים מצות שופר, ולשנה אחרת תחזור למנהגה הטוב, לבוא לבית הכנסת לשמוע קול שופר, אינה צריכה התרה.