שמיעת התיקון הכללי בעת אבל

חדשות כיפה חברים מקשיבים 29/05/06 01:31 ב בסיון התשסו

שאלה

שלום...

שאלתי היא כזו... אדם שהוא אבל... שאבא שלו נפטר והוא חילוני... אבל הוא מכבד עוד את הנושא של מינהגי אבלות...

מותר לו לשמוע את הדיסק של התיקון הכללי?! שאולי יביא לחיזוק מעט?

תשובה

שואלת יקרה שלום רב,

ענינו בעבר בנושא אבילות בימי הספירה - שמותר לשמוע דברים שמרוממים את הנפש ולא מביאים לידי שירה שמחה וריקוד. (ואף הבאנו שת תשובת הרה"ג הרב אוייערבך זצ"ל לענין שמיעת מוזיקה וקריאת ספר מהנה בשנת האבל)

לכן, מותר לאדם לשמוע את הדיסק של התיקון הכללי. ובע"ה נזכה כולנו לגאולה.

ומחה ה´ דמעה מעל כל פנים, אכיה"ר.

חג שמח,
שלמה,
shlomo@makshivim.org.il

קישור לתשובה: https://www.kipa.co.il/noar/n_ask_show.asp?id=24755