שמיטה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/10/07 10:35 ה בחשון התשסח

שאלה

לשום לרב!

אני מיתנדב בגמ"ח "שכן טוב" שמחלק פירות, ירקות,ומוצרי מזון יבשים. כול יום חמישי אני וחברי יורדים לשוק והירקנים תורמים לנו פירות וירקות.השאלה האם מותר לנו לחלק ירקות יש בהם חשש שביעת או ירקות ופירות שהם שביעת?

תודה רבה שלומי!!

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. עד תקופה זו הירקות אין בהם חשש ספיחין. ולכן אפשר לקחת את השאריות שהרי אם מישהו עשה בהם איזה איסור אין בפירות איסור אכילה. ועל כן אפשר לחקלק את העודפים לעניים.
ב. מהתקופה הקרובה שיתחילו להגיע ירקות שנזרעו בשביעית, עליכם לפרסם לאנשים המקבלים שאלו ירקות שנתקבלו מהירקנים בשוק. לא נראה לי שעליכם לברר האם עשו היתר מכירה או לא, כמו כן אתם לא עוברים על איסור ספיחין שהרי אין אתם קונים או אוכלים רק מציעים לאחרים לאכול, ועוד יש לצרף שרוב הקרקעות מכורות ויש עוד נכרים בארץ על כן תמיד אפשר לטעון שזה מהרוב הנמכר.
המקבלים אם הם ממילא קונים בשוק הרי שיקבלו גם את הירקות שלכם, ואם הם מקפידים לא לאכול אלא ממקומות מאושרים, הם לא יקבלו מאתכם.
ברור שאם אתם יכולים להביא תעודות היתר מכירה עדיף טפי.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון