שמיטה

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 05/10/07 11:58 כג בתשרי התשסח

שאלה

איך לנהוג בבית עם הפירות והירקות של שנת שמיטה? האם בשנת השמיטה אסור לזרוק פירות וירקות לפח? ואם למשל קילפתי פרי או ירק אז מותר לזרוק את הקליפות לפח?

תשובה

שלום רב,
ראשית, יש לחלק בין ירקות שיש בהם קדושת שביעית ובין ירקות שאין בהן קדושת שביעית. לגבי ירקות של היתר המכירה יש מחלוקת האם לנהוג קדושה ואנו נוהגים שלא.
לגבי ירקות של אוצר הארץ , יש לנהוג בהם קדושה ולהשליכם לפח מיוחד עד שירקבו.
פירות עדיין אין בהם קדושת שביעית. וכשיהיה, יש להשליכם לפח נפרד.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת ההסדר "בינות" רעננה