שמיטה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 16/09/07 15:18 ד בתשרי התשסח

שאלה

שלום וברכה,

רציתי לשאול מה הם מחוייבותי השנה בשנת השמיטה?

אין לי גינה כך שמדובר רק באופן הקניות וההתנהלות עם פירות וירקות.

- האם לקנות פרות וירקות רק בסופר ולא בשוק?

- האם יש לנהוג בפירות והירקות באופן שונה?

- האם אפשר להסתפק בתעודת כשרות כאשר אוכלים מחוץ לבית אוכל שמעורבים הו פירות וירקות?

- מה הדין בנושא יין?

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

1. יש לקנות פירות וירקות בחנויות אוצר הארץ. אם אין באזורכם אפשר לקנות בכל מקום שיש תעודת כשרות שאת סומכת עליה.
2. בפירות וירקות שקדושים בקדושת שביעית יש לנהוג קדושת שביעית. על פרטי ההתנהגות יש לקרוא בקטיף שביעית.
3. תעודת הכשרות צריכה להיות מתואמת לרמתך, ואם כל השנים הנך סומכת על כשרות מסוימת גם בשביעית כדאי לסמוך עליה, ולא לשנות רק בשביעית.
4. יין עד אב תשס"ז אין בו קודשת שביעית.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון