שמיטה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 16/09/07 16:13 ד בתשרי התשסח

שאלה

שלום הרב,רציתי לשאול מספר שאלות ספציפיות לגבי שנת שמיטה:

1. האם מי שהולך לפי הילקוט יוסף מחוייב בפח שמיטה?

2. האם פירות שקניתי לפני ר"ה יש עליהם הלכות שמיטה אם אני ממשיכה לאכול מהם השנה,או שרק על

פירות שצמחו השנה חלים הכללים של שמיטה?

3.האם מותר/צריך לעשר מפירות שמיטה?(נניח שקניתי ממקום עם הכשר לא מהודר ואני רוצה לעשר)

4. האם מותר לקטוף ולהרתיח צמחים כמו רוזמרין ונענע בשנת שמיטה (לצורך אכילה או לצורך אחר)

5. האם עקרת בית צריכה לדעת משהו נוסף לגבי שמיטה חוץ מפח שמיטה ומקניה ממקום עם הכשר? (אינני מדברת על הלכות הקשורות בגינון וכדו', אלא רק על הלכות הנוהגות בבית עצמו, כגון אלו ששאלתי)

תודה רבה לרב.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

1. בפירות הקדושים בקדושת שביעית יש לשמור את השאריות.
2. בפירות שנקנו לפני ר"ה אין שום קדושת שביעית.
3. צריך לעשר רק פירות נכרים שגמר מלאכה נעשה על ידי יהודי, ואם יש ספק שמא יש פירות כאלו, יש לעשר בלא ברכה.
4. מותר לקטוף ולהריח, ואח"כ לשמור קדושת שביעית.
5. כדאי לעבור על החוברת "סוד הארץ" שם הדברים מסוכמים.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון