שמיטה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 26/08/07 01:32 יב באלול התשסז

שאלה

שלום כבוד הרבנים!

שאלתי נוגעת לדין לפיו ניתן לבצע מלאכות שונות בשנת שמיטה בעציץ שאינו מנוקב בתנאי שהוא בתוך מבנה מקורה.

השאלה העיקרית: האם ניתן להקים מבנה מקורה זה בתוך שנת השמיטה (ואז להעביר את העציץ, על פי דיני ההעברה, מתוך מבנה אחר לתוך המבנה החדש) או שמא המבנה חייב להיות קיים כבר בתחילת שנת השמיטה? ושאלה נוספת: האם אתם יכולים להפנות אותי למדריך (כמה שיותר פשוט) באשר לדינים החיוניים למבנה שכזה (מה מהווה תקרה\גג, כמה דפנות צריכים, וכדומה).

תודה רבה ושבוע טוב,

שעיה

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

לכתחילה כדאי לבנות לפני השביעית, אולם נראה שאפשר גם בתוך השביעית, ובלבד שיהא ניכר שזאת היא חממה מנותקת.
המקום שבו יש את הפירוט ההלכתי והמעשי לגידול במצע מנותק הוא ספר קטיף שביעית (אפשר לרכוש בטל. 086847325

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון