שמיטה

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 22/10/07 14:51 י בחשון התשסח

שאלה

מה דין פרחים בשמיטה? מותר לקנות כדי ליפות את הבית?

תודה על ההתיחסות

תשובה

בשלושה חודשים הרשונים של השמיטה עד סוף כסלו אין בעיה לקנות פרחים בכל מקום, כיוון שאין קדושת שביעית (לרוב הפוסקים) ואיסור ספיחים בפרחים.
אחרי כסלו ראוי לקנות רק במקומות שיש כשרות כל שהיא, ביון של התר המכירה ובין של מצע מנותק.
המנהג המקובל הוא להקל בנעבד בשמיטה, ולכן בדיעבד מי שקנה פרחים סתם כך ללא השגחה או שקיבל במתנה לא צריך לזרוק אותם .
מצ"ב רשימת מחסני פרחים בהכשר ----- גבעת הפרחים ספיר טלפון: 03-9606448 בוקי 03-6350523 פרחי ירושלים 02-5380768 כדאי לוודא קיום ההכשר בתוקף בעת הקניה כל 4 המחסנים הללו מפוקחים ע"י המכון לחקר החקלאות ע"פ התורה בראשות הרב אפרתי . לצערי לא המצלחתי לקבל רשימה מסודרת של מגדלים או חנויות מפוקחות ע"י הרבנות הראשית, מוועדת השמיטה של הרבנות הראשית