שמיטה - ירקות, ספיחין ואוצר בי''ד

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 03/09/07 16:43 כ באלול התשסז

שאלה

באיזה אופן מותר לאכול ירקות בשמיטה?

הבנתי שב"אוצר בית דין" א"א כיוון שהירקות אסורים משום ספיחין. האם זה נכון, או שיש דרך אחרת לצאת מחשש זה? (בע"ה בשמיטה אשתדל להקפיד כמה שיותר על אכילת תבואה בקדושה (אוצר בי"ד) ולהמעיט באכילתה ע"י היתר מכירה וכדו')

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

באוצר ב"ד אין הירקות אסורים מדיני ספיחים, אלא אנו פוסקים כדעת הר"ש והרמב"ן שירקות אלו יש מצוה באכילתם. על כן מהראוי לאכול ירקות אלו.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון