שמחה

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 25/11/06 19:15 ד בכסלו התשסז

שאלה

מה הקשר בין שמחה לאמונה? ומדוע יהודי מאמין (מקיים מצוות) חייב ליהיות שמח?

תשובה

בע"ה
שלום רב,
שמחה של אדם היא כאשר הוא מרגיש טוב בנפשו. מתי אדם מרגיש שנפשו שלימה ומאוזנת? כשהוא יודע שיש בורא לעולם ומנהיג שיודע מה טוב לאדם ומה לא.
מי שיודע שהאחריות לכל הדברים היא לא עליו אלטא על הקב"ה - אינו מודאג כל כך וממילא יכול גם לשמוח. אבל מי שאינו מאמין בכך, וחושב שהכל תלוי בבני אדם או בחוקים למיניהם, הוא כל הזמן מוטרד , וחושש מה יעשה. נכון שמי שאינו מאמין מוכרח להירגע לפעמים, ולכן הוא מתנתק מהצרות והולך "לשמוח" כביכול בפאבים או במ'ומות אחרים.
אדם מאמין אינו זקוק לשמחה חיצונית כזו. השמחה היא פנימית ואמיתית,
לכן, בפרשת הקללות שבספר דברים, מופיע שכל הצרות באו עלינו "תחת אשר לא עבדת את ד' אלקיך בשמחה ובטוב לבב".
כשאין שמחה זה אומר שאין אמונה , וכשאין אמונה - אין שמחה.
בברכה, אליעזר