שמחה

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 04/10/06 18:17 יב בתשרי התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב!!!!

השאלה שלי היא כזו... למה החיים שלונו זה כמו ברכבת הרים?

בחיים לא יהיה מצב שתמיד נהיה שמחים???

פעם אתה שמח פעם אתה בדיכאון...

ה' ברא אותנו כדי להטייב עם האדם אז למה הוא מביא לנו יסוריים??

תודה מראש!!!

תשובה

שלום
אכן ה' בראנו כדי להטיב לנו כי הוא אוהב אותנו , אך הטוב הזה אינו טוב פשוט אלא טוב מיוחד ועמוק יותר. דומה הוא להרגשה טובה שמציפה אותנו לאחר מעשה טוב שהתאמצנו עבורו ,הרגשה שאינה מובנת מאליה. כך הטוב שמגיע לאחר בחירה חופשית ולאחר מצבים שלא חשנו אותו אז מגיע הטוב מה'. אומנם לעתיד לבוא , לאחר שכבר האדם בבחירתו תיקן את כל המציאות אכן יהיה רק טוב ולעת"ל נברך רק הטוב והמטיב כי נבין ונרגיש איך הכל טוב וכיום אנו לא חשים כך ולכן אנו עובדים את ה' ויודעים שאנו מתקדמים לעתיד טוב יותר

בברכה
אלישע פיקסלר