שמחה בקשר למטרת נישואין

חדשות כיפה הרב שי פירון 14/10/03 10:03 יח בתשרי התשסד

שאלה

שלום לכבוד הרב!

אני נפגשת עם בחור במשך חודש. אני שומעת עליו דברים טובים ויודעת שהוא בחור טוב, אך הלב לא הולך אחריו.חסרה לי התלהבות ושמחה בקשר הזה.אני מרגישה כי אין משיכה פנימית. עם זאת, נראה שחבל להפסיק אותו.

מה עושים? אשמח לשמוע את דעת הרב.

תודה.וחג שמח

תשובה

ב"ה

שלומות,

אומנם, ראיתי מי שרצה ללמוד מתוך מה שנאמר על היחסים בין יצחק לרבקה שנאמר "ויאהבה" רק אחרי שהביאה האוהלה שרה אמו, ומכן רצו לומר שמקומה של האהבה הוא רק אחרי הנישואין. אבל, אני חושב שתחושה מסויימת, הרגשה פנימית, התרגשות, התפעמות - משהו ממגוון הביטויים הרגשיים המוכרים לנו - חייב ללוות את תהליכי יצירת הקשר.
אומנם, עלינו להרחיק עצמנו מתיאורים של אהבה מערבית פסולה בה היצר תופס את המקום המרכזי אבל אל לנו לזלזל בתחושות וברגשות.

לכן, אל תחפזי לקבל החלטות לכאן ולכאן. אתם מכירים חודש אבל אין זה אומר שצריכים להחליט תיכף ומיד.
אם נראה לך שיש סיכוי שלאט יתעורר הרגש - אז תמשיכי אבל אם לא נראה לך, את מי בדיוק את מפסידה? את מי שהנתונים שלו מצויינים אבל את, שצריכה לחיות אתו לא חשה תחושות של אהבה?!

סוף דבר, הזמן יסייע לך לברר את מידת ההתאמה.

בברכה,

שי