שמחה בחודש אדר ובפורים

חדשות כיפה הרב דוד לוי 21/03/11 14:24 טו באדר ב'

שאלה

בס"ד

שלום, יש לי שאלה שקצת מטרידה אותי בזמן האחרון. העניין בחודש אדר הוא להיות בשמחה, וגם בפורים, אבל כל הדברים סביב חודש אדר הם קצת חומריים, כמו משלוח מנות, שתיית יין, סעודה ועוד. למה אנחנו צריכים לשמוח דווקא דרך הדברים ה"חומריים" ולא דרך דברי קדושה? דברים "חומריים" גורמים לנו להגיע לשמחה אמיתית? זה לא סותר קצת את התורה?

תשובה

שלום לך,

אני חושב שהבחנת נכון שהשמחה הגדולה בחג הפורים היא ביחד עם הדברים החומריים, אלא שלא הם הגורמים לשמחה אלא אנו שמחים איתם.

המדרש מספר שכאשר משה רבנו עלה למרום לקבל את התורה, המלאכים הקשו מה לתורה בעולם הזה וקב"ה "אמר" לו שיענה להם. משה ענה להם שאצלם, המלאכים אין קנאה ותחרות והורים וכד' - ולכן הם אינם צריכים את התורה אלא היא צריכה לבוא לעולם בו יש צורך בכיבוד הורים וכד', בקיצור לעולם החומר והיצר.

תפקידנו בעולם הוא לקדש את החומר במעשים שלנו ולכן חג הפורים הוא בעיקרו מצוות מעשיות הקשורות לכבוד ותחרות ותאוות של בני האדם. נראה שמסיבה זו גדולתו של יום הפורים.

בברכה ובשמחה תמיד דוד לוי