שאלה
שלום כבוד הרב... חיפשתי באינטרנט פסוקים על השם שלי והופנתי לאתרכם ושם ראיתי את תשובתך (קישור מספר 1 בתחתית העמוד), אני הבנתי שצריך להגיד את הפסוקים הטובים שקשורים לשם שלי ולא את הפסוקים הרעים וזה מסתדר עם מה שאמרת לפחות לפסוקים הלא מבסרים טובות,"מובא בס' אליה רבה שיש לומר בסוף תפילת עמידה קודם יהיו לרצון פסוק אחד מהתנ"ך המתחיל באות הראשונה של שמו ומסיים באות האחרונה של שמו, ענין זה מובא כמעט בכל הסידורים בשם השל"ה הקדוש, שכשאחרי שאדם נפטר באים ושואלים את שמו (קישור מס 2 בתחתית העמוד) ונחסך ממנו הרבה צער כי כשהוא אומר את הפסוקים על שמו הוא ככה זוכר את שמו, זה נראה לכאורה חשוב מאוד אם זה נכון. מה אתה חושב על זה? האם דברי הזוהר נכונים? אולי הבנתי לא נכון? חשוב לי לדעת מה נכון!! עוד עניין שראיתי אותך באחת מהרצאותיך אם אני לא טועה (קישור מספר 3 בתחתית העמוד), , שהינך מדבר על תנועת הציונות כדבר טוב ואני קטונתי מלציין כאן את דיעתי, אבל ראיתי סירטון שמדבר על עניין התנועה הציונית (קישור מספר 4 תחתית העמוד), מתחילתה ועד לימינו ממש, איך ההשפעה שלה היתה עלינו אז ועד לימינו ממש, כהשפעה שהפריעה לעם היהודי להתפתח רוחנית וכהסתה נגד ציווי התורה והסממנים היהודיים, אני בתור חילוני מסורתי שלמד בביה"ס חילוני הזדעזעתי, איך לא לימדו אותי את כל הדברים האלה, פשוט הסתירו את זה ממני, כנראה, משם התפיסה שלי לגבי הציונות השתנה בצורה קיצנוית וכרגע אני רואה את הציונות כדבר רע ומאוד, מה עליי לעשות אני מחפש את האמת הרב, תראה את הסירטון הזה אם תוכל ותגיב על הדברים שנאמרו שם בבקשה, אני חייב לדעת מה נכון, אני רוצה את האמת!!!
תודה רבה וכל טוב!!!
סרטון 1:
https://www.kipa.co.il/ask/show/167307-פסוקים-לשמות
סרטון 2:
http://www.macabia.co.il/apage/84717.php
סרטון 3:
סרטון 4:
http://www.youtube.com/watch?v=LKaIeEWTUqw
תשובה
שלום וברכה
א. אמירת פסוקים שייכת לתחום הסגולות, שאני לא כל כך בקיא בו. יותר כדאי לשאול רב אחר. אני לא נוהג מנהג זה, ומקווה כי כשאגיע לעולם הבא יעמדו לטובתי מעשיי הטובים, ולא תחילת פסוק או סוף פסוק.
ב. הדברים שנאמרו על הציונות בסרטון זה אינם שווים התייחסות. הם סילוף מוחלט של ההיסטוריה, ואי-הכרת הטוב למה שטוב בתנועה הציונית. כדי להבהיר אני מבקש להדגיש כי בתנועה הציונית גם הרבה דברים בעייתיים מאוד, אולם לא זו צורת ההתייחסות הראויה. אין לי עניין להתפלמס עם הסרט הזה, ואני מציע רק שתמצא מקור הגון יותר שמתאר הן את הטוב והן את הרע בתנועה הציונית.
כל טוב