שמות

חדשות כיפה צוות ישיבת ההסדר מעלות 02/12/10 19:08 כה בכסלו התשעא

שאלה

שלום לכם

אני רוצה לדעת מה משמעות השם מלכה בת אסתר

שימחה בת אסתר

תודה לכם

תשובה

שלום וברכה!

נראה לי שעל מנת לפרש פירושים לשמות מסוימים נדרש ידע רחב בקבלה שאותו אין לי. עם זאת אוכל לנסות לתת מפתחות ע"מ שתוכל\י למצוא פרוש מניח את הדעת.
ישנו מאמר של הרב עזרא שיינברג שפורסם באתר זה לפני מספר שנים https://www.kipa.co.il/ask/show/47640.
מעבר לכך ישנו חומר רב באינטרנט ביחס לפירושי שמות אומנם אליו הייתי פונה בעין ביקורתית שכן איננו יודעים את טיב הכותבים ויתכן שרבה שם התיפלה.

באופן כללי נראה לי שהאדם נמדד עפ''י מעשיו ולא עפ''י שמו.

בהצלחה!
יונתן.