שמות של חולים בתפילה

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 23/11/06 21:53 ב בכסלו התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב

כשמפרסמים שמות של חולים, לא תמיד יודעים המתפללים עליהם את מצבם (יש אפשרות שתפילה לרפואתם לא תועיל יותר. לא עלינו).

שאלתי היא - עד מתי צריך להתפלל על חולים שאתה לא מכיר באופן אישי ולא עוקב אחרי מצבם.

תודה

תשובה

רצוי לנסות להתעדכן כמה שאפשר במצבם של חולים שמתפללים עליהם. בנוסף ניתן להניח שבמידה ומצבו של חולה ממשיך להיות קשה ביותר היו מפרסמים את שמו שוב ושוב. העובדה שלא שומעים את שמו לעיתים קרובות מעידה שמצבו השתנה לטובה או לרעה. על כן, לאחר שניים שלשה שבועות בהם לא שומעים דבר חדש, אפשר להפסיק להתפלל עבורו.
עקיבא