שמות לילדים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/04/08 12:47 כה בניסן התשסח

שאלה

האם מותר לקרוא לבת- "קורן"? מלשון זה שהיא קורנת ושמחה! ומה לגבי השם "זוהר" לבת? גם לשם זוהר משמעות דומה. האם יש עדיפות לשם מסוים מן השניים? בעלי ואני מתלבטים ארוכות... כל אחד מאיתנו רוצה שם אחר מבין השניים המוזכרים לעיל

נשמח לתשובה מהירה עקב הלידה הקרבה ובאה

תודה!

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שיהיה בשעה טובה ומוצלחת, עם טעם של עוד....
שנית, את ההחלטה על השמות עשו באהבה ואחווה ביניכם. אין דבר מה חשוב יותר לילד מאשר הורים האוהבים האחד את השני – בוודאי שיותר משמו של הילד.
לגבי השמות: באופן כללי, לא צריך לשאול רב לגבי שמות. רוב מוחלט של השמות הוא לגיטימי בהחלט, ורק כאשר מדובר על חריגים ("נמרוד") כדאי להתייעץ. שני השמות שאתם רוצים הם בסדר גמור. צריך לחשוב האם השם "קורן" אינו נשמע יותר כשם של בן – גם אז אין איסור, אולם זה עלול להפריע לילדה.

כל טוב