שמות חודשים

חדשות כיפה צוות ישיבת ההסדר מעלות 14/04/02 15:25 ב באייר התשסב

שאלה

האם אפשר למצוא במקורות שמות עבריים לכל חודשי השנה?

תשובה

אין במקורות שמות עבריים לכל החודשים - אמנם מוזכר ניסן כ'חודש האביב' אך שאר החודשים מוזכרים לפי מספר סידורי - השני, השלישי וכו'.
במגילת אסתר מופיעים כבר שמות החודשים הבבליים - הם השמות בהם אנו משתמשים עד עכשיו, חז"ל מצאו בהם משמעות גם בעברית. (ר"ת למילה אלול, ניסן מלשון נס וכן הלאה).
ב'לוח גזר' שנמצא בחפירות העיר העברית גזר נמצאו כינויים חקלאיים לחדשי השנה: ירח האסיף, ירח הזריעה, ירח השמן, ירח לקט וכד'. (ע"פ העבודות החקלאיות המתבצעות באותו זמן)

בברכה, צוות שו"ת ישיבת מעלות.