שמות הללויה ורבקה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 07/03/12 09:20 יג באדר התשעב

שאלה

בס״ד

שלום וברכה כבוד הרב

שמי **, אני ב״ה בהריון :) הרבה זמן ״רדף״ אותי השם ״הללויה״

התייעצתי עם רב מערוץ הידברות, והוא אמר לי שהשם הללויה זה בכלל לא שם, למרות שיש אנשים בשם הזה. הוא אמר שהללויה זה לא שם , זה רק פירוש הללו את ה׳. ובאתר דורש ציון של הרב הגאון בן ציון מוצפי הוא מן הסתם דוגל רק בשמות מהתורה. וגם אני אוהבת. הוא אומר שעדיף את השמות שרה או רבקה. אני אוהבת יותר את השם רבקה.. אני מקווה שבע״ה בלי נדר אם אני אבחר את השם הזה ושההילדה תאהב אתו וחס ושלום לא תקצר אותו ולא יקראו לה ״ריקי״ כי זה לא שם בכלל..

רבקה אימו, אני מכירה את הבסיס.. אתה יכול להסביר לי מי זאת הייתה רבקה? ומה המעלות שלה ומה טוב בשם הזה?

תודה רבה

*** :)

חג שמח ובשורות טובות :)

תשובה

שלום

אין בעיה לקרוא לבת הללויה.
רבקה היא עגלה (של פרה) בעברית.
רבקה אמנו היתה נביאה, וכל חיינו סובבים סביב אישיותה ואישיות שאר האבות והאמהות. רבקה מבטאת את האמונה בד´, את התפילה ואת הנאמנות לדרכו של יעקב גם על חשבון היושרה לעיתים רחוקות.

כל טוב