שמוש במכשיר תמי 4

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 26/06/09 15:13 ד בתמוז התשסט

שאלה

שלום רב,

הנני חילונית וברצוני להזמין את שכני שומרי השבת לקפה האם מזיגת מים חמים ממכשיר תמי 4 מותר?

בתודה,

יפה

תשובה

שלום לך

אסור להשתמש בשבת במים החמים שבתמי4 מסיבה פשוטה שמיד כשיוצאים מים חמים נכנסים במקומם מים קרים למערכת ומתבשלים, כהכנה לפעם הבאה
בדרך כלל אנשים דתיים משאירים מיחם [דוד מתכתי כמו שיש באירועים וכנסים] או שמניחים קומקום מתכתי על פלאטת החימום - [ שעולה 70 ש"ח בהיפר רוזנפלד וכך נהגנו אני ואבי הי"ו כשבאנו לאכול סעודת שבת אצל משפחה חילונית והם חיממו את האוכל. אגב, מנסיון ראוי לשים לב שלא תיוצר אי נעימות בשלב הכניסה לבניין שלעיתים סגור ואנשים דתיים לא לוחצים על אינטרקום בשבת... ]
בברכה הרב אייל משה