שם פסוק - יובל

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 10/06/02 07:41 ל בסיון התשסב

שאלה

בס"ד

שלום לכב' הרב

רציתי לדעת מהו הפסוק המתחיל ב-י' ומסתיים ב-ל' ("יובל"), והאם עדיף לומר "ושם אחיו יובל הוא היה אבי כל תפש כינור ועוגב" (מבראשית ה') או את הפסוק שתתן לי בעזהי"ת?

תודה רבה

תשובה

יש לך בספר ירמיה (פרק יז ח) פסוק יפיפה והוא במשמעות של ברכה הרבה יותר מהפסוק של השאלה בגלל פירוש רש"י במקום.
"וְהָיָה כְּעֵץ שָׁתוּל עַל מַיִם וְעַל יוּבַל יְשַׁלַּח שָׁרָשָׁיו וְלֹא יִרְאֶה כִּי יָבֹא חֹם וְהָיָה עָלֵהוּ רַעֲנָן וּבִשְׁנַת בַּצֹּרֶת לֹא יִדְאָג וְלֹא יָמִישׁ מֵעֲשֹוֹת פֶּרִי"

ואת תרצה פסוק שמתחיל ומסיים באותיות של שמך אתה יכול לקחת את הפסוק מספר תהילים (פרק לג ח)
"יִירְאוּ מֵיְהֹוָה כָּל הָאָרֶץ מִמֶּנּוּ יָגוּרוּ כָּל יֹשְׁבֵי תֵבֵל"

מה שמתאים לך יותר.