שם על שם נפטר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/01/12 08:46 יז בטבת התשעב

שאלה

שלום רב,

אמי נפטרה בגיל 64 לפני כשנה בערך מסרטן.

אשתי בחודש התשיעי להריונה ואמורה בע"ה ללדת בשבוע הבא. שאלתי היא האם כדאי לתת את שמה של אמי כשם אמצעי לתינוקת שתיוולד בע"ה?

אישתי מפחדת ממזל רע מכיוון שאמי היתה חולה בדלקת פרקים קשה מאוד במהלך חייה. כמו כן, הסרטן התגלה בגופה בשלב מאוחר ביותר, כשכבר לא היה מה לעשות כדי להציל אותה והיא נפטרה בסבל וייסורים בבית החולים תוך זמן קצר מאוד (עשרה ימים).

אחי נתן בתור שם אמצעי לבתו הקטנה את שמה "אביבה".

האם זה בעייתי לתת שם אמצעי על שם אדם שנפטר ממחלה קשה?

בתודה מראש,

ישי.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

האמת היא שאין בנושא הכרעה ברורה.
אחד הפתרונות לחשש הוא להוסיף לשם הנפטר עוד שם.

ועיין:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3713278,00.html

אבל במקרה המיוחד שלך, די בכך שאשתך מפחדת ממזל רע, כדי שלא לקרוא בשם הסבתא.
הנימוקים הם:
1. לא כדאי לקרוא שם מתוך מחלוקת בין הבעל והאישה.
2. כל דבר שלא יקרה או חלילה חשש כל שהוא לשלומה של הילדה, יעורר מחדש את המתח והדאגה אצל אשתך.
3. אחיך כבר קרא על שמה.

תזכו בעז"ה ללידה קלה ובריאה, ולגדל את בתכם שתחי' לתורה לחופה ולמעשים טובים.