שם משפחה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/08/12 01:58 יז באב התשעב

שאלה

שלום כבוד הרב,

שמי ...כהן, עומדת לפני חתונה ושאלתי היא האם ברגע שאני מתחתנת ושם המשפחה כהן משתנה זה בעצם אומר שאני כבר לא שייכת לטהרת הכוהנים ?

תשובה

בס"ד
שלום רב,
בספר ויקרא פרק כב פסוקים יב-יג כתוב:
וּבַת כֹּהֵן כִּי תִהְיֶה, לְאִישׁ זָר, הִוא, בִּתְרוּמַת הַקֳּדָשִׁים לֹא תֹאכֵל.
וּבַת כֹּהֵן כִּי תִהְיֶה אַלְמָנָה וּגְרוּשָׁה, וְזֶרַע אֵין לָהּ וְשָׁבָה אֶל בֵּית אָבִיהָ כִּנְעוּרֶיהָ, מִלֶּחֶם אָבִיהָ תֹּאכֵל; וְכָל זָר, לֹא יֹאכַל בּוֹ.

כיום אין לכך משמעות מעשית.
עקרונית, בת כהן שמתחתנת, מתנתקת מקדושת הכהונה.
אבל אם היא מתגרשת או מתאלמנת היא שבה לבית אביה ולקדושת הכהנים.
רק אם התאלמנה לאחר שיש לה ילד, אינה חוזרת יותר לקדושת אביה.