שם לתינוק

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 14/12/09 13:46 כז בכסלו התשע

שאלה

שלום רב!

אני בחודש התשיעי להריוני ואני אמורה ללדת בתאריך 08.01.10. עדיין אין לי שם לתינוק ואשמח אם יש לכם הצעות לשמות לפי היום המיועד או בכלל איזה שם כדי לקרוא לו.

תשובה

ב"ה

שלום רב.

[אין אנו נוהגים לחשוב על שם לילד לפני שהוא נולד, מכיון שהיהדות אומרת שברגע שהתינוק נולד - נזרקת בהורים רוח הקודש ואז השם שהם בוחרים הוא מאוד מתאים לילד , לאישיות שלו...]

בבחירת שמות - צריך לבחור שם בעל משמעות חיובית , ולא שם בעל משמעות שלילית (כדוגמת נימרוד שהיה רשע, או לילית - שזה שם של שידה..).

לכן כדאי מאוד לקרוא שם מהתנ"ך , ובלבד שהוא (או היא) היה צדיק.

יהי רצון שתהיה לך לידה קלה, אמן.

בברכה