שם לתינוק

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 09/04/12 20:09 יז בניסן התשעב

שאלה

שלום רב,

רציתי בבקשה לדעת קצת יותר על מקור השמות קידר ורביד, ומה מבינהם מומלץ יותר לתת לתינוק.

תודה רבה,

וחג שמח.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לשם 'קידר' לא מצאתי פשר.
השם 'קדר' (צליל זהה - ללא האות י') שייך לבן של ישמעאל: "וְאֵלֶּה שְׁמוֹת בְּנֵי יִשְׁמָעֵאל בִּשְׁמֹתָם לְתוֹלְדֹתָם בְּכֹר יִשְׁמָעֵאל נְבָיֹת וְקֵדָר וְאַדְבְּאֵל וּמִבְשָׂם". בראשית פרק כה פסוק יג.

שבט קדר נזכר מספר פעמים בתנ"ך כשבט שמתגורר באהלים, כמו האזכור בשיר השירים (א; ה): "שְׁחוֹרָה אֲנִי וְנָאוָה בְּנוֹת יְרוּשָׁלִָם כְּאָהֳלֵי קֵדָר כִּירִיעוֹת שְׁלֹמֹה" שדווקא משבח אותם. בעקבותיו באים מדרשים שרואים בעין טובה את השבט הזה: "כאהלי קדר, מה אהלי קדר מבחוץ סמרטוטין ומבפנים אבנים טובות ומרגליות, כך הם בני תורה שהם כעורים כאלו הם שחורים מבחוץ אבל מבפנים מקרא משנה תלמוד תוספתא ואגדה". ילקוט שמעוני שיר השירים רמז תתקפב

השם 'רביד' פרושו "שרשרת, מחרוזת, תכשיט, ענק, קישוט לצוואר, תכשיט לענידה"
דוגמה מהמקרא: "וַיָּסַר פַּרְעֹה אֶת טַבַּעְתּוֹ מֵעַל יָדוֹ וַיִּתֵּן אֹתָהּ עַל יַד יוֹסֵף וַיַּלְבֵּשׁ אֹתוֹ בִּגְדֵי שֵׁשׁ וַיָּשֶׂם רְבִד הַזָּהָב עַל צַוָּארוֹ". בראשית מא; מב

לשני השמות משמעות חיובית. עם זאת במציאות של היום יכול להיות קושי לקרוא על שמו של בן ישמעאל. לכן ליבי שלי נוטה יותר ליופיו של הרביד.