שם לתינוקת

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 16/12/09 18:07 כט בכסלו התשע

שאלה

אני צפויה ללדת בעזרת השם בתחילת מרץ, בת מתוקה לי ולבעלי.אני ובעלי נשואים בשנית ולשנינו ילדים מנשואים קודמים. לבן של בעלי קוראים עמרי שלום ולבני משה אלעד. אני מתלבטת בין שתי שמות : עדי או אושר. (שם שני רות בעזרת ה') אשמח לתשובתך

תשובה

שלום וברכה!

ביהדות לא נהוג לחשוב על שמות לפני לידתו של התינוק/ת. ברגע הלידה הורים מקבלים רוח הקודש מיוחדת לענין השמות. לכן כשתולד לכם הבת תכריעו בשאלה זו. הקו המנחה אמור להיות - לא לקרוא בשמות של רשעים, בנות בשמות של בנים וכן להיפך ולא בשמות של קרובים שמתו בטרם עת.

שתהיה לך לידה קלה בע"ה.

בברכה,

חיים דב בריסק