שם לילד

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 22/01/12 20:10 כז בטבת התשעב

שאלה

שלום רב,

בעזרת השם יתברך אני צפויה ללדת בעוד כחודשיים תינוק ראשון לי ולבעלי כפיר.

אני רוצה מאוד לקרוא לו בשם "בועז", בין היתר בשל החיבה שאני רוחשת לדמותו המקראית, לטוב ליבו, לחכמתו ולנועם הליכותיו.

אשמח לוודא שלא קיימת כל בעיה בשימוש בשם זה, וכן אם מומלץ לכתוב אותו עם האות ו' (בועז) או בלעדיה (בעז).

כאמור, אני מאוד אוהבת את השם הזה, ולפני מספר שבועות אף חלמתי שהרב מברך את התינוק וקורא לו בשם זה. הרב בחלומי אף הדגיש שסכום האותיות בשם זה זהה לסכומן במילב "רב" (4), וכשהתעוררתי הופתעתי לגלות שאכן כך...

תודה רבה,

בשורות טובות לנו ולכל עם ישראל

תשובה

שלום וברכה,

מזל טוב והרבה שמחות.

אין בעיה כלל להשתמש בשם זה. להפך, מדובר בשם אצילי ובדמות מופת הפועלת להרבות חסד וצדק בעם ישראל.

בתנ"ך, השם בעז מופיע בכתב חסר בלי ו'.

בברכה,
אביאל