שם לילד

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/01/12 12:12 ז בטבת התשעב

שאלה

שלום רב, אנחנו זוג צעיר לפני לידת ילד שלישי (יש לנו בן ובת עם שמות יחודיים ומיוחדים מאוד) ואנחנו בחרנו שם לעוברית הקרבה שלנו "מיתר", אין לנו הסבר מדוייק לשם, זה יותר משהו בכיוון של לפרוט על מיתרי ליבנו. רצינו למצוא לו רעיון / פסוק/ חיזוק כלשהו ביהדות והיינו שמחים באם תוכל לסייע לנו במציאתו.

תודה ויום טוב

נדב ורעות

תשובה

בס"ד
שלום רב,

ה-'מיתר' מופיע בתורה בהקשר של בנין המשכן בפרט ובניית אוהלים בכלל. המיתר מחבר בין יריעה או עמוד ובין יתד ומעניק יציבות ואחיזה.
(שמות לה;יח) "את יתדת המשכן ואת יתדת החצר ואת מיתריהם".
(ישעיהו נד; ב) "הרחיבי מקום אהלך ויריעות משכנותיך יטו אל תחשכי האריכי מיתריך ויתדתיך חזקי".
יש גם מיתר של קשת שיורה את החץ (תהלים כא; יג): "כי תשיתמו שכם במיתריך תכונן על פניהם".
המושג 'מיתר' בהקשר של כלי נגינה לא מופיע בתנ"ך או בלשון חז"ל הוא שייך לספרות ימי הביניים.
אני מקווה שהפירושים הללו יסייעו לכם למצוא את המשמעות של השם עבורכם.
אני מאחל לכם בעזרת ד', מזל טוב ושמחות רבות!