שם ה'

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 11/03/07 23:49 כא באדר התשסז

שאלה

שלום, שלחתי לכם את השאלה הזאת, אבל רציתי להדגיש משהו-

היה לי דף והיה שם את שם ה' (אלוקים- אבל עם ה), וזה לא היה לימוד תורה או משהו כזה אלא סתם דף של משהו (לא קשור ללימוד תורה או משהו),

בטעות הדף נזרק לפח, מה עושים?? בבקשה תענו לי, אני מפחדת..

תשובה

שלום לך.
אם את הנעשה אין להשיב,והדף כבר נזרק הלאה ונעלם עלייך לעשות שני דברים:
א. לא לפחד. פחד הוא מידה שמחלישה את האדם ואין זה המהלך הנכון. המהלך הנכון הוא לא הסתכלות אחורה, אל החטא, אלא קדימה אל התיקון.
ב. לחזור בתשובה בפועל. זה יותר קל כאשר מדובר במשהו מעשי. קחי לעצמך כמשימה להקפיד יותר בכל הנושא של כתיבת שם ה' (מלכתחילה כדאי לא לרשום אותו סתם "לא קשור ללימוד תורה או משהו") וכל העיסוק בגניזה ובדפי פ"ש ותפתחי רגישות יתרה לעניין. בעצם זה ששאלת העדת על עצמך שרגישות זו כבר קיימת בך, ואת על הדרך הנכונה.
באופן כללי- כאשר אנחנו מרגישים שנפלנו בתחום מסוים, כדאי לנו להתחיל מהלך הפוך של תיקון באותו התחום.
שיהיה בהצלחה.
אריאל.פ. (המשיב אינו רב)