שליח ציבור

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 14/01/07 14:02 כד בטבת התשסז

שאלה

שלום,

אני גר במושב קטן "חילוני". יש לנו אתגר גדול להשיג מניין בשבתות. ציבור המתפללים קטן וכמעט כולו חילוני. בד"כ את התפילה בשבת מנהל אחד המתפללים המבוגר (כמעט 70) והוא שומר שבת.

הבעיה היא שהוא אינו יכול לקחת את כל המעמסה של ערב שבת, שחרית, קריאה בתורה ומוסף על עצמו.

הוא מבקש עזרה וחלק מהמתפללים עוזר.

השאלה באופן ספציפי היא האם לחלק הראשון של שחרית שבת עד 'שוכן עד' מותר לאדם מסורתי, עדיין לא שומר שבת, להיות שליח ציבור?

תודה רבה

דן

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך
כיוון שגם לילד שאינו בר מצווה מותר לומר חלק זה, אינני רואה בעייה שאדם מסורתי יאמר חלק זה בתפילה. יותר מכך - הרי גם חילוני מגיע ואומר קדיש בימי אבלו ומדוע לא יוכל להתחזן גם בשאר התפילה, אך בכל מקרה בקטע זה וודאי שהוא יכול.
אריאל

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן