שליח ציבור

חדשות כיפה הרב יצחק פייגלין 28/10/10 19:50 כ בחשון התשעא

שאלה

אני חילוני הנמצא בשנת אבל על אבי. אני מתפלל באופן קבוע 3 תפילות ביום. כמובן, שיש פה ושם פספוסים. לאחרונה בימי חול בתפילות מנחה אני מתבקש לעלות כשליח ציבור גם מכיוון שיש לי חיוב וגם מפני שאני קורא בצורה יפה ומדוייקת. מדי פעם יוצא לי לסוע בשבת. לרוב, מטרת הנסיעה היא ביקור של אימי, הגרה בעיר אחרת והיום היחיד שאני יכול לבקרה הוא בשבת. אני חוזר ומציין שאני משמש ש"צ רק בימי חול. מה הדין?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

בספר "תפילה כהלכתה" פרק כ"ו סע' י"ב כתוב:
"מחלל שבת פסול לשמש כשליח ציבור".

צר לי

אולי תקבל על עצמך, לצמצם את חילול השבת

ה' ישלח לך נחמה על אביך, ועזרה ביכולת לקיים מצוות.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן