שלושת השבועות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/07/12 19:40 יד בתמוז התשעב

שאלה

שלום,

1. ברצוני לדעת האם מנהגי האבלות חלים גם בראש חודש אב כפי שחלים בכל תשעת הימים או שבגלל שזה ר"ח אין בעיה? (כמו ללכת לסרטים וכו')

2. האם מותר ללכת לסרטים בשלושת השבועות, להוציא את תשעת הימים או שההקפדה הינה לאורך כל התקופה?

תודה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

1. ר"ח הוא כבר מתשעת הימים. מלבד לחלק מבני ספרד שמקילים באכילת בשר ויין בר"ח.
2. סרט שהוא בעל מסר חיובי ואין בו מוזיקה מותר לראות כל שלשת השבועות. אם יש בו מוזיקה אסור מי"ז תמוז. ואם אין בו מסר חיובי ואדרבא הוא דברי הבאי ובטלה ומראות אסורות - אסור כל השנה.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון