שלושת השבועות

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 24/07/11 17:59 כב בתמוז התשעא

שאלה

האם מותר לרכוש בגדים אשר נמצאים היום בהנחות משמעותיות?

במידה וכן. האם לחדש בשבת? או רק לאחר תשעה באב?

תשובה

שלום
אף שהיו מגדולי הפוסקים שסברו שאין איסור בקניית בגדים חדשים בשלושת השבועות (ט"ז, גר"א), מכל מקום במשך הדורות נתפשט המנהג להחמיר שלא לברך "שהחיינו" בימי בין המצרים. לפיכך אין קונים בגד חדש שמברכים עליו "שהחיינו".

אבל מותר לקנות בגד חשוב שצריך תיקון כדי ללובשו אחר תשעה באב, שהואיל ובעת הקנייה אי אפשר ללובשו, ממילא אין מברכים עליו בשעת הקנייה "שהחיינו", ולכן מותר לקנותו עד סוף חודש תמוז (מ"ב רכג, יז).

ולנוהגים לברך "שהחיינו" בעת לבישת הבגד (וכך המנהג הרווח), מותר לקנות בגד חדש בשלושת השבועות, ובתנאי שילבשוהו אחר תשעה באב ואז יברכו עליו "שהחיינו".

וכן בשבתות שעד ראש חודש אב, אפשר לברך על בגד חדש"שהחיינו".

ומשנכנס אב ממעטים במשא ומתן, ואף כשאין מברכים על הקנייה "שהחיינו", נכון להימנע ממנה וכן בשבת שאחר ראש חודש אב, יש להחמיר שלא ללבוש בגד חדש ולברך עליו "שהחיינו" (מ"ב תקנא, צח; תורת המועדים ה, ז).

ולהלן הרחבה ומקור התשובה מספר פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א ועיינו בספר באתר ישיבה

http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=393