שלושת השבועות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/07/11 16:03 כ בתמוז התשעא

שאלה

בס"ד

שלום!

יש לי מספר שאלות בנוגע לתקופת שלושת השבועות.

1. האם מותר לקנות בגדים בתקופה זו ואם כן האם מותר לחדש אותם?

2.האם מותר לטייל בתקופה זו?(ללכת לסרט,באולינג וכו')

3. קניתי בגד לפני שלושת השבועות ולבשתי אותו כמה דקות בלבד וגיליתי שיש בו קרע למרות זאת השארתי את החולצה אצלי ולא שמתי אותה עדיין האם מותר לי לשים אותה עכשיו בתקופת שלושת השבועות?

תשובה

שלום וברכה

א. עד ראש חודש אב מותר לקנות בגדים ולחדש אותם. לאחר ראש חודש אב – אם אלו בגדים מיוחדים אין לקנות אותם; אם שגרתיים, שלא מברכים עליהם שהחיינו – מותר. יש נוהגים להחמיר יותר, אולם זה שורש ההלכה.
ב. טיולים ובילויים הם אותו תחום בהם האדם צריך לקבוע את דרכו ואת זיקתו לזכרון חורבן ירושלים. ההלכה לא אוסרת אותם, אולם במקביל נראה כי לא מתאים לעשות פעולות בילוי מובהקות בימים אלה. אולי כדאי להחליט בשלב הראשון להבחין בין הימים שעד ראש חודש אב, בהם להקל יותר, ובין הציות למשנה "משנכנס אב ממעטין בשמחה" ושם להימנע מדברים מעין אלה.
ג. בוודאי.
כל טוב