שלושת השבועות

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 22/07/08 10:04 יט בתמוז התשסח

שאלה

לאשלום רב,רציתי לברר כמה דברים בשלושת השבועות:

1.שיוצא לי לראות טלויזיה אח שלי כל הזמן מנמיך בכל קטע שיש מוזיקה הכי קלה,עכשיו אני יודע שרצוי/אסור לא לשמוע מוזיקה בשלושת השבועות אבל זה כולה פתיח של איזה תוכנית או משהו כזה,האם במקרה כזה מותר לי לא להנמיך (חייב לציין שאין כאן עניין שאני אשמע מוזיקה בכוונה אלא פשוט זה משמיע ולא משמח אותי)

אשמח לשמוע גם את דעת הרב לגבי שמיעת מוזיקה בשלושת השבועות בכלל כי ראיתי שיש מתירים ויש אוסרים ולא הבנתי מה ההלכה.

2.האם מותר לראות תוכניות בידור בשלושת השבועות כגון "חברים" או מופעי סטנדאפ? כי ראיתי בשם הרב דב ליאור שליט"א שאסור לשמוע דברי ליצנות בשלושת השבועות והוא מגדיר את זה מופעים או משהו כזה.

3.האם מותר לראות סרטים בבית/בקולנוע בשלושת השבועות? יש הבדל בבית או בקולנוע?

אם זה עוזר לפסוק לכל השאלות-אני ספרדי ושמעתי שספרדים מקלים (למרות שאני לא מחפש התרים)

שלום ומצטער על האורך,מאור

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בסד
שלום רב.

אנו אבלים בימים האלה על חורבן עצמנו והמקדש שאיחד אותנו והשם היה איתנו אבל עכשיו הוא רחק מאיתנו ..על זה אנו מתאבלים גם אחרי 1939 שנה.
אז מה קרה ?לא נשמע מוזיקה כדי לא לשכוח את האבל על החורבן.
כי המוזיקה משכיחה את הצער ..

1. רצוי ולא חובה להנמיך במנגנות לפני החדשות.
2. לא.
3.גם לא כי זה משכיח את האבל.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן