שלושת השבועות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/07/08 11:56 יח בתמוז התשסח

שאלה

שלום

האם יש היתר הלכתי להתגלח בשלושת השבועות כאשר יש תקן מטעם העבודה שכל העובדים צריכים להיות מגולחים?

תודה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

גם בין האשכנזים האוסרים גילוח כל שלשת השבועות, יש שהקלו בגילוח ובייחוד למי שמתגלח כל יום, ויש הכרח לצורך עבודה. אמנם אלו היתרים דחוקים, וצריך להשתדל לא להתגלח בכל שלשת השבועות, אולם אם חלילה יפסיד את פרנסתו יכול להקל, אבל ישתדל להגיע להסדר עם המעביד.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון