שלום עליכם

חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 27/01/08 09:04 כ בשבט התשסח

שאלה

לרב שלום!

בתחילת סעודת שבת אנו אומרים "שחום עליכם" שפותח במילים מלאכי השלום ובהמשך אומרים רק מלאכי השרת ורק מלאכי השרת יוצאים. כיצד ניתן ליישב את הקושי?

תודה!

תשובה

שלום
האמירה שלום עליכם מלאכי וכו מבוסס על הגמרא ששני מלאכים מלוים את האדם לפתח ביתו ומאחלים לו שיקדש כל שבת במעלה כפי שנמצא באותו הרגע.
ואלו מלאכי השרת, אך מלאכי השלום הם מלאכים אחרים הם כוחות אחרים שהאדם עצמו בורא אותם ע"י שמכין את השבת לא מתוך מריבה וכעס אלא מתוך שלום ואותם מלאכים אינם מלאכי שרת שכל אחד הוא עניין אחר.
ברכה והצלחה