שלום בית

חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 24/07/09 09:51 ג באב התשסט

שאלה

שלום,אני נשואה כ 8 חודשים (שירבו), בעלי רוצה להיתגרש. הוא אינו יודע להיתמודד, ולדעתו נתן מספיק מעצמו. הוא חי אצל הוריי מאז החתונה וקיבל יחס של מלך, אני עושה ככל יכולתי בתור אישה מנסה ומנסה, ובכל פעם יוצאת אשמה.כל דרך שאני מנסה להראות ניראת מבחינתו כאי הסכמה ולדעתו אנחנו לא מסתדרים, אני אוהבת אותו ובעל מבחינתי הוא הכל בשבילי, הוא רואה הכל מטירני, לדעתו אהבה לא מכל מחיר,לא מבינה מדוע הוא קיצוני,אין לא אף אחת אחרת, וקיימת בו הרבה אהבה אלי, הוא בא מבית של הורים גרושים,אצלי המשפחה היא אחרת, הזוגיות חשובה לי ואני לא רוצה לפרק, אך אני מרגישה שהוא לא מבין שאני אישתו ויש לו מחוייבות אלי ולא ניתן בכל אי הבנה פשוט לקום ולברוח, אני בנאדם ואני טועה וזה הדדי אך ממשיכים הלאה ולומדים, איך אני מסבירה לו את זה? לא התחתנתי כדי להיתגרש, וזה חשוב לי מאוד,הוא עיוור לכל הטוב שיש סביבו ורואה רק את הרע, מרחם על עצמו,אני עושה כמירב יכולתי אני רוצה גם ממנו. הוא רוצה לסיים את הכל וביקש להפריד את החשבון בנק, אני רוצה לשמר את זה ולהסביר לו שלא ככה מפרקים את המשפחה, אובדת עצות, הורי שבורים מהאכזבה שראו בו כבן והוא בשעה שאישתו זקוקה לו קם והולך. לא פעם שהיה לחוץ וקשה הוא פשוט ברח והיתעלם. אני רוצה שקט וסדר ובעל אוהב, הוא נחוש, הגאווה משחקת בו והוא לא מוכן להקשיב, מה עושים?

תשובה

שלום
רק לשכנע ללכת ליעוץ וטיפול זוגי, אם מסרב, עליך להשלים עם הגירושין (לכאורה, מדובר באדם שלא עומד בלחצים, לכן באופן הנכון ניתן לשכנע אותו לכל דבר )
ברכה והצלחה