שכר מצוות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/07/15 12:14 יד בתמוז התשעה

שאלה

הרב האם אפשר להעביר את כל שכר המצוות או הזכויות בעולם הבא לאדם אחר רק על פי הראש? ואם כן איך הוא יכול להחזיר לי אותו?

תשובה

שלום וברכה

וכי מי בעולם יודע לענות על שאלה זו ?
אני יודע כי אנשים עושים זאת ומעבירים זכויות, אולם לאמתו של דבר - אלו דברים שאנו עושים בעולם הזה, ואין לנו שום מושג האם הקב"ה מושפע מכך, ומשהו בכלל משתנה משום כך.
בשל חוסר הידיעה שלנו, וגם חוסר הסבירות במחשבה שזכויות ניתנות להעברה - אינני מוצא בכך כל טעם, ואיני נוהג כלל למסחר בזכויות שבשמיים.

כל טוב