שכר ועונש

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 12/08/07 19:47 כח באב התשסז

שאלה

המחשבה שלי הרבה פעמים הולכת לפי "שכר ועונש" זאת אומרת שאם למשל אני נופלת אני חושבת שזה בגלל שאמרתי/עשיתי / חשבתי על משהו לא בסדר.

האם זה נכון/ מותר לחשוב כך?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בגמרא כתוב שאם באו יסורין על האדם - יפשפש במעשיו , כלומר יבדוק במה הוא לא היה בסדר ויתחזק בענין.
התחושה שלך נכונה מאד, ובלבד שהיא גורמת לך להתחזקות ולא לנפילה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן