שכרות לבנות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 12/02/07 11:01 כד בשבט התשסז

שאלה

אשמח לדעת מה הרב חושב על השתכרות של בנות בפורים, האם זה זול? ואם זה בשביל להתעלות ולשמוח מותר? ואם אסור להשתכר, מותר להתבסם?

אשמח שמלבד תשובה הרב יביא לי גם מקורות,

תודה רבה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

שלום.

[אל תשתו ].אם הבנתי נכון המסיבה היא בליל פורים ובליל פורים אין שום מצווה ממצוות פורים (חוץ ממקרא מגילה)ובודאי לא השתיה.
אל תחפשו סיבה למסיבה .אסור להשתכר מפני שהמצווה היא "עד" דלא ידע .וה"עד" הזה הוא עד ולא עד בכלל.
ועיינו בתשובתי ובתגובות שם ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=58749
אתן יכולות לשתות מעט יותר מהרגיל אצליכן כל יום עד שתרגישו שאברי הגוף כבדים ויש חשק ללכת לישון.
ואם תרצו לשתות יותר אז כדאי לאכול לפני כן ואז השתיה המרובה נספגת .

חג פורים שמח,

עוזיאל אליהו,

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן