שיתוף נשים ב7 ברכות

חדשות כיפה הרב שי פירון 22/12/06 10:32 א בטבת התשסז

שאלה

ידידה שלי ביקשה עזרתי במציאת רב (אורתודוכסי) אשר יסכים לערוך חופה שבה נשים יברכו חלק מ7 הברכות מתחת לחופה.

האם יש לדעתך רב שיסכים לערוך חופה כזו ואיך מגיעים אליו?

תשובה

ב"ה

שלום,

מן הבחינה ההלכתית, זו שאלה שיש לדון בה מכמה כיוונים.
ראשית - אם מעמד זה מצריך מנין גברים, וכן מהי מהותה של הברכה: ברכת המצוות, ברכת השבח,ועוד. פוסקים חשובים בני דורנו אסרו ולדוגמא, כך פסק הרב עוזיאל שהיה הרב הראשי לישראל ועוד.
ואומנם, מדברי פוסקים אחרים ניתן להבין שהדבר אינו אסור.
במתח הקיים בימינו, בו פעמים הרבה לשינויים מסוג זה יש השלכות על מעמדה של ההלכה, ומקורם בהשפעות חיצוניות, להקפדה על מסורת אבות יש משקל גדו לשבעתיים.
כמו כן, כשלעצמי, יש לשמר את המבנה המרכזי של הטקס לאורך דורות. אומנם, השתנה מקומה של האישה בעולם, ובעיקר בחלק מהקהיות ולכן אני מסכים שצריך לחפש אפיקים בהן תוכלנה גם הבנות להביא עצמן לידי ביטוי.

ואם אצל חברתך, כפי שניתן להבין מהשאלה, העדר פסק המתיר עלול להוביל לחופה שאינה כדת משה וישראל, ראוי להיוועץ בתלמיד חכם גדול. כדאי לפנות לרב יעקב אריאל לברר עמו.

בברכה,

שי