שיר השירים

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 27/11/10 18:21 כ בכסלו התשעא

שאלה

שבוע טוב

קראתי שלקרוא את שיר השירים 40 יום ברציפות זוהי סגולה לזיווג

אני רוצה להתחיל לקורא. רציתי לשאול כמה שאלות

האם חייב לקרוא כל פעם באותה שעה ?(כי אין לי את האפשרות לקרוא תמיד באותה שעה)

מה קורה אם אני מפספס יום צריך להשלים אותו?

והבנתי שצריך לקרוא בקול ובהתאמה מן הסתם שעם הקריאה בקול אין לי בעיה אבל מה זאת אומרת בהתאמה ? כי אני לא יודע לשיר אינני מכיר את הטעמים

אם תוכל לענות לי אודה לך

אני פשוט חילוני שרק התחיל להתחזק בדת אז אינני יודע הרבה תודה שוב

תשובה

שלום רב,
אני מברך אותך על החלטתך להתחזק, כולנו צריכים להתחזק בכל יום ושעה. הזיווג קשה כקריעת ים סוף וצריך השתדלות רבה לא רק בתפילות אלא גם במעשים.
לדעתי אתה צריך קודם למקם עצמך מבחינה רוחנית ורק אחר כך לחפש שידוך, כדי שתהיה מגובש לפני הזוגיות.
לגבי אמירת שיר השירים ארבעים יום, יש סגולה שכזו, ולגבי טעמים הכוונה לפחות לקרוא את זה בקריאה נכונה, יש טעמים שהם מעין פסיקים ויש רמות שונות של הפסקה והטעמה. אם אתה רוצה ללמוד את טעמיו של שיר השירים, תלך לבית כנסת ספרדי בערב שבת, שם קוראים שיר השירים בהטעמה.
בעניין הסגולות אני מאמין במימרא "תמים תהיה עם ה' אלוקיך"

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת "בינות" רעננה.