שיר השירים ועוד

חדשות כיפה הרב דוד לוי 28/02/10 20:23 יד באדר התשע

שאלה

בס"ד

א)אם אני קורא את כל שיר השירים,אני צריך לומר "ישקני מנשיקות פיהו כי טובים דודיך מיין..." שאומרים אחרי הפיוט "לכה דודי"?

ב)האם יש חובה לכבד אנשים מכובדים כמו ראש העיר,ראש ממשלה וכדומה?

ג)אם נתתי משלוח מנות לדוד שלי יצאתי ידי חובה?

ד)כיצד מכשירים פלטה לפסח?והאם יש צורך להכשיר כלים חד פעמיים(פלסטיק) שהיה עליהם חמץ?

ה)מה מברכים על מרק?

בתודה רבה,

סתיו .ב.

תשובה

א. לא
ב. כן בודאי. גם שאינם יהודים.
חוסר כבוד כלפיהם הוא חוסר כבוד כלפי כל תושבי העיר וכד'.
ג. כן
ד1. מנקים היטב - מחממים כשעה- מערים מים חמים בעודה מחוברת או מיד לאחר הניתוק (בזהירות !!)- עוטפים בנייר כסף עבה לכל פסח.
2. כלים חד פעמיים אם הם חד פעמיים לא צריך להכשיר.
ה. שאלה מורכבת ותלוי בהרכבו. חפש תשובות אחרונות באתר. אולי בישיבת פתח תקוה אני חושב שבני ענה תשובה מפורטת.

בברכה דוד לוי