שירת נשים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/06/09 00:45 ז בתמוז התשסט

שאלה

האם מותר למספר נשים לשיר ביחד על במה מול קהל?

תשובה

בס"ד
שלום רב,
בנושא זה רבו המחלוקות בדור. יש הטוענים שדבר לא השתנה ואיסורים שהיו לא צריכים להשתנות, אדרבא צריך לחזק את השמירה.
יש המסתמכים על רבנים בגרמניה (הילדסהימר, וינברג) מלפני כמאה שנה שמצאו לנכון להקל מעט בגלל שיקולים חינוכיים והבנה שצריך למצוא דרכים הלכתיות לאפשר לצעירים לבטא את ההוי שלהם שאם לא כן הם יתרחקו ונאבד אותם לחלוטין.
יש גם שרואים באפשרות של ביטוי נשים בפני קהל מעורב ערך של כבוד לאישה וערך של טיפוח היצירה.
ברוח זאת מאפשר הרב דרוקמן פעילות של שירה בבני עקיבא. שימו לב שיש תנאים ומגבלות לפעילות http://www.ynet.co.il/Ext/Comp/ArticleLayout/CdaArticlePrintPreview/1,2506,L-3580735,00.html